עוגות חתונה ENGLISH צור קשר שאלות נפוצות מתכונים והדרכות יצירות מיוחדות סדנאות אודות ראשי
 
מתכונים לעוגות מעוצבות

 

מתכונים לעוגות מתאימות לציפוי בבצק סוכר
עוגת השוקולד של נטע
 
(לתבנית עגולה בקוטר 26)
 
525 גרם קמח
15 גרם אבקת אפיה
1 וחצי כפיות אבקת סודה לשתיה
5 כפות גדושות קקאו משובח
650 גרם סוכר
קורט מלח
300 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
3 ביצים
גביע וחצי אשל
כוס וחצי מים רותחים
 
שמים את כל החמרים היבשים בקערה ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת, הביצים, האשל והמים הרותחים ומערבלים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
מעבירים לתבנית אפיה או רינג בקוטר 22 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש בלחום 150-160 מעלות צלזיוס, עד שקיסם יוצא יבש.


עוגת שיש של דודה אליס

50 גרם חמאה (או מרגרינה, לעוגה פרווה) 
100 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
450 גרם סוכר
525 גרם קמח
15 גרם (שקית וחצי) אבקת אפיה
תמצית וניל
1/2 1 כוסות שמן
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים

ממיסים השוקולד והחמאה (אפשר במיקרוגל).
מקציפיםהביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף גמיש. 
מוסיפים קמח, אבקת האפיה, שמן, וניל ומיץ תפוזים.
מערבבים רבע מכמות העיסה עם השוקולד  המומס.
 
יוצקים את העיסה הלבנה לתבנית 26 משומנת ומעליה את עיסת השוקולד. מערבבים קלות במזלג ליצירת אפקט השיש.
אופים כ 50 דקות בחום 170 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
(אפשר גם לאפות בשלוש תבניות אינגליש קייק)

עוגת מייפל של אהרוני

4 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס סירופ מייפל
200 גר´ חמאה רכה מאוד
1 מיכל יוגורט
חצי כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס אגוזי לוז טחונים
350 גר´ קמח תופח

אופן הכנה:
שמים את הביצים והסוכר בקערת המיסר ומקציפים כחמש דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את סירופ המייפל וממשיכים לערבל עוד דקה.

מוסיפים לקערה את החמאה והיוגורט ומערבלים לתערובת אחידה.

מוסיפים את מיץ התפוזים ואת האגוזים ומערבלים קצרות. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

מורחים תבנית קפיצית בקוטר 26 בחמאה ומפזרים בה סוכר. יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ 50 דקות.

אפשר לצקת על העוגת סירופ מייפל בעודה חמה. אפשר להמיר את אגוזי הלוז בשקדים או אגוזים.
 
 

עוגת פירות יבשים
 
חמרים:
300 גרם תמרים מגולענים
250 גרם תאנים
100 גרם שקדים חלוטים קלויים וקצוצים גס
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם צימוקים
6 ביצים מופרדות
1/3 1 כוס סוכר
350 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
 
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הפירות היבשים ומפזרים קליפת לימון מגוררת ומעט מהקמח.
מקציפים החלבונים עם מחצית הסוכר. מקציפים חלבונים, סוכר, חמאה ושמנת.
מוסיפים קמח ומקפלים פנימה את הפירות היבשים והקצף.
יוצקים לשלוש תבניות אינגליש קייק ואופים  3/4 שעה בחום בינוני.
 
 
עוגת שוקולד ללא קמח של בן-עמי (כשרה לפסח ומתאימה גם לרגישים לגלוטן)
 
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
 
להמיס יחד שוקולד, חמאה וסוכר. להוסיף הביצים אחת אחת – לבחוש היטב אחרי כל תוספת.
להוסיף קמח תפוחי אדמה ואבקת אפיה ולערבב. לצקת לתבנית אפיה בקוטר 22. אם רוצים שתצא גבוהה, לעוגה מעוצבת מצופה בצק סוכר, יש להשתמש בתבנית בקוטר 18.
 
לאפות בחום 160 עד שקיסם יוצא יבש.
 

מתכון לעוגת שוקולד פרווה

עוגת שוקולד כהה ושוקולדית

 

1 כוס קקאו

3.5 כוסות קמח

3 כוסות סוכר

1/4 2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפיות סודה לשתיה

1 כפית מלח

2 כפיות קפה נמס

1/4 2 כוסות מיץ תפוזים

5 ביצים (או 4 גדולות)

2 כוסות שמן

 

לערבב את כל החמרים היבשים בקערה. להוסיף את שאר החמרים ולערבב רק עד שהתערובת אחידה.

 

לצקת לתבנית 26 משומנת ומרופדת בנייר אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

לא לחכות שהקיסם ייצא יבש כי אז העוגה תצא יבשה מדי!

 

 

דמויות חתן כלה
עוגות חתונה
עוגות יום הולדת בנים
עוגות יום הולדת בנות
עוגות בר מצווה
עוגות בת מצווה
עוגות למבוגרים
עוגות לקטנטנים
עוגות לעסקים
עוגות ללא פיסולים
קאפקייקס
סוכריות
 
צור קשר
סדנאות עיצוב עוגות - סדנאות פיסול בבצק סוכר
דמויות חתן כלה - עוגות חתונה - עוגות יום הולדת בנים - עוגות יום הולדת בנות - עוגות בר מצווה - עוגות בת מצווה - עוגות למבוגרים - עוגות לקטנטנים - עוגות לעסקים - עוגות ללא פיסולים - קאפקייקס - סוכריות - דף הבית